Szabadidő hasznos eltöltése témakör

KÖZÖSSÉGBEN ÉRDEMES LENNI

Tudok jót tenni

2019. március 7. / Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája – Dunaföldvár, Templom u. 9.

Az egyesületnek a megvalósítási feladatok közül a prevenciós programok  megszervezése volt a feladata. A szakmai tervben meghatározott Szabadidő hasznos eltöltése témakörben, „Közösségben érdemes lenni!“ témában tartottunk az előadást. Az előadás témája: Tudok jót tenni!.

A program megvalósításakor a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok részére tartottunk előadást, mely a dunaföldvári közösségi lehetőségekról szólt.

Célunk, hogy a közösségi lét olyan gyakorlati lehetőségeit, feladatait  mutassuk be, melyben részt venni mindenkinek hasznos.

Az előadáson először az egyén, mint társas lény – melynek természetes közege a közösség – helyzetét vizsgáltuk meg a mai individualizálódó világunkban. A kiinduló gondolat: a valódi értékek felismerésének fontossága. Megállapítottuk, hogy a közösség – mint az emberi együttműködés legmagasabb rendű formája – olyan egyénekből áll, akik önálló döntésük alapján csatlakoznak. Megvizsgáltuk, hogy egy elszeparált egyén tud-e létezni, fejlődni egyedül. A közösségi
tevékenységek jelentős személyiségfejlesztő hatásain keresztül áttekintettük, hogy egy-egy fiatalnak miért érdemes olyan közösségbe tartozni, mely mások megsegítésével foglalkozik. Végül a Dunaföldváron működő egyházak (római katolikus, evangélikus, református), a Vöröskereszt Dunaföldvári Szervezete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dunaföldvári Csoportja, a dunaföldvári Cserkészet a Holnap Gyermekeiért Egyesülete került röviden bemutatásra, mint szervezett lehetőségek, ha a fiatalok szeretnének részt venni valamely segítő munkában.

Résztvevők: 45 fő

A programok szervezője a Sudridom Hagyományőrző Egyesület.

Az előadásokon a részvétel ingyenes.

logo_fekete_feher