Kallódó fiatalok témakör

KREATÍV MEGOLDÁSOK

Tűzzománc

2018. május 14. / Dunaföldvár, Templom u. 36.

A résztvevő fiatalok egy rövid balesetvédelmi tájékoztató után megismerkedtek az anyagokkal. A tűzzománc technika munkafolyamatának megbeszélése után minden résztvevő kapott egy alapot (ékszer alapot), amelyet alkalmassá kell tenni az égetésre, illetve a festékek felvitelére. Ezután az alapra kerül a megrajzolt forma, majd a festékek. Ezután minden festékréteget külön kell felvinni, a festékrétegnek meg kell száradni, majd csak azután lehet égetni. Az égetést és a kemence kezelését szakpedagógus végezte.

Résztvevők: 16 fő

2018. május 28. / Dunaföldvár, Templom u. 36.

A balesetvédelmi tájékoztatás átismétlése után erre az alkalomra már nagyobb feladatot kaptak a fiatalok. Mindenki egy házszám táblát készíthetett el. A feladat megkezdésekor minden résztvevő kapott egy alapot (réz illetve zománcozott alapot furattal), amelyet ismét előkészítettek az égetésre, illetve a festékek felvitelére. Külön papíron kell elkészülnie a tervnek, majd annak felvitele a fémlapra. A festékek felvitele ezután kezdődik meg. A szárító kemencében a festék száradása után jöhetett az égetés. Az égetést, valamint a kemence kezelését szakpedagógus végezte.

Résztvevők: 10 fő

2018. június 4. / Dunaföldvár, Templom u. 36.

A balesetvédelmi tájékoztatás átismétlése után erre az alkalomra már volt, aki befejezte a házszámtáblát, és voltak olyanok is, akik először vettek részt a foglalkozáson. A foglalkozáson, ezért volt, aki ékszer alapra készített munkát, volt aki a házszámtáblát folytatta. Aki új feladatot kezdett az ismét egy fémlapot kapott, de most tetszőleges mintát választhatott a tűzzománc kép alapjául. A résztvevők közül, aki már ismerte a folyamatot, önállóan is dolgozhatott az égetésre kerülő munkán. Akik először voltak jelen a foglalkozáson, azoknak pedig segíteni kellett a munkáik elkezdéséhez.

Résztvevők: 10 fő

2018. június 11. / Dunaföldvár, Templom u. 36.

A balesetvédelmi tájékoztatás átismétlése után az eszközök segítségével a tűzzománc képek folytatására ismét lehetőség nyílott. A házszámtábla, a falikép, és az ékszerek készítését választhatták a résztvevők. Többfajta ékszert (medál: ovális, pillangó, szív) is lehetett készíteni. A falikép témájának megválasztásában segített a programvezető. Segítettünk abban, hogy a munka elkészültével Dunaföldváron a városi könyvtárban kiállíthassák azokat a résztvevők.

Résztvevők: 14 fő

A programok szervezője a Sudridom Hagyományőrző Egyesület.

A foglalkozásokon a részvétel ingyenes, a szükséges anyagokat és eszközöket a szervezők biztosítják.

logo_fekete_feher